Interview met Maurice Aalders over de oprichting van DataRely 

Maurice Aalders, medeoprichter en -eigenaar van IT-Value, deelt zijn inzichten over de oprichting en groei van DataRely, een bedrijf dat zich specialiseert in datamanagement en -beveiliging. In dit interview gaat hij in op de samenwerking met medeoprichter en -eigenaar Floris van Miert, de strategische keuzes en de toekomstvisie van het bedrijf. 

Kun je ons iets vertellen over de relatie met Floris en hoe deze samenwerking tot stand is gekomen? 

“Ja, ik ken Floris al heel lang,” begint Maurice Aalders. “We ontmoetten elkaar vaak tijdens evenementen van Microsoft en Citrix, waar we onder het genot van een biertje spraken. Op een gegeven moment kwam het idee om een tweede vestiging van IT-Value te starten ergens in de Randstad, met als doel een sterkere lokale aanwezigheid. Uiteindelijk besloot ik dat het succes van Oosterbeek niet zomaar te kopiëren was. Ons hoofdkantoor in Oosterbeek, ’the place to be’, bleef centraal. Eerdere ervaringen toonden aan dat locaties die alleen als verkoopkantoor fungeren soms cruciale informatie missen die op het hoofdkantoor wel leeft. Ondanks dit wilde ik verder samenwerken met Floris. Vanuit die gesprekken besloten we om samen te werken en te kijken naar de mogelijkheden om een nieuw bedrijf op te richten.” 

Wat was de aanleiding voor de oprichting van DataRely? 

“Het idee ontstond toen we merkten dat data steeds belangrijker werd en vaak slecht gemanaged of geback-upt werd. We zagen een gat in de markt voor een specialist die zich volledig richt op data en vertrouwelijke gegevens. Ons doel was om een bedrijf op te richten dat als Managed Service Provider (MSP) kon opereren en licentie-, beheer- en adviesdiensten kon leveren aan klanten, maar ook partners met soortgelijke uitdagingen. Dit leidde uiteindelijk tot de oprichting van DataRely.” 

Waarom werd gekozen voor de naam DataRely? 

“We wilden een naam die duidelijk maakte dat we ons met data en betrouwbaarheid bezighouden. Na wat onderzoek naar beschikbare domeinnamen kwamen we al snel uit op DataRely. Hoewel het een Engelse term is, vonden we het belangrijk dat de naam vertrouwen en betrouwbaarheid uitstraalde, wat perfect past bij onze kernactiviteiten.” 

Wat zijn de belangrijkste diensten en specialisaties van DataRely? 

“We hebben ons gefocust op datamanagement en -beveiliging, met name op het gebied van back-up en data governance. Floris is hierin een sleutelspeler, met zijn achtergrond bij verschillende IT-bedrijven en zijn vermogen om klanten te helpen bij complexe data-uitdagingen. Onze diensten richten zich op licentiebeheer, het leveren van managed services en het ondersteunen van klanten en partners bij data- en beveiligingsvraagstukken.” 

Hoe zie je de toekomst van DataRely? 

“We hebben een duidelijke groeistrategie voor ogen. Ons doel is om een sterke naam op te bouwen in de sector en bekend te staan als dé specialist op het gebied van datamanagement en -beveiliging. We richten ons op middelgrote klanten en specifieke sectoren zoals zorg en overheid.” 

Wat maakt Floris de juiste persoon om dit bedrijf te leiden? 

“Floris is gedreven en heeft een enorme focus. Hij heeft een indrukwekkende carrière achter de rug bij verschillende IT-bedrijven en heeft daardoor een diepgaand begrip van de markt. Hij is niet alleen een uitstekende verkoper, maar ook een ondernemer met een visie. Zijn enthousiasme en kennis maken hem de perfecte persoon om DataRely te leiden en te laten groeien.” 

Kun je iets vertellen over de samenwerking met andere IT-bedrijven? 

“DataRely wil ook een kennispartner zijn voor andere IT-bedrijven die specifieke expertise missen. We willen gezien worden als een verlengstuk voor bedrijven die vragen van hun klanten krijgen die ze zelf niet kunnen beantwoorden. Dit is een belangrijke pijler in onze strategie en we geloven dat dit ons helpt om een breder bereik te krijgen en meer impact te maken in de markt.” 

Wat zijn je verwachtingen voor de komende jaren? 

“Ik hoop dat we in de komende jaren een sterke positie in de markt kunnen veroveren. We willen dat DataRely bekendstaat om zijn expertise en betrouwbaarheid. Floris en ik hebben een duidelijke visie en we zijn vastberaden om deze te realiseren. Onze focus ligt nu op het verder uitbreiden van ons dienstenportfolio en het opbouwen van duurzame klantrelaties. Met de juiste strategie en het juiste team ben ik ervan overtuigd dat DataRely een groot succes zal worden. We hebben de kennis, de ervaring en de drive om dit te realiseren. En ik? Ik kijk enorm uit naar wat de toekomst ons hierin zal brengen.” 

Heb je vragen? Neem contact op

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?
Hoe kunnen we je helpen?