Data Reliability Scan: wat houdt onze expertise in?

Je wilt in álle gevallen voor 100% kunnen vertrouwen op de data van jullie volledige Microsoft 365-omgeving. Daarom starten we bij de basis: met een onderzoek van jullie bedrijfsdata-omgeving. Wij voeren een Data Reliability Scan scan uit. Dit doen we met eigen ontwikkelde tooling (set-up van Avepoint en Microsoft technologie) welk ons de volgende inzichten geeft:

  • Waar staan jullie data exact?
    Veel bedrijven hebben hun data op diverse plekken staan en overzien de structuur niet meer.
  • Wie kan en mag er bij deze data?
    Hoe hebben jullie de rechten ingericht en geborgd?
  • Kun je altijd vertrouwen op je data, juist ook in geval van escalaties?
    Data moet te allen tijde aan te spreken zijn en terug te zetten. Niet alleen bij een bedrijfsbrand, maar zeker ook in na een ransomware of malware-aanval.
leeuw logo datarely

KIES WAT JE PAST

Meer info, advies of concreet aan de slag? Bel met 085 0063 036, mail naar info@datarely.nl. Even een appje sturen of ons contactformulier vullen kan ook.

DataRely: op locatie, remote of een combi

De werkzaamheden worden veelal remote uitgevoerd. Bij aanvang van de Data Reliability Scan en bij de oplevering van het adviesrapport is onze consultant op locatie aanwezig zodat het allemaal tot in de puntjes verzorgd verloopt.

Waarom is de Data Reliability Scan belangrijk voor je bedrijf?

Microsoft 365 speelt bij veel bedrijven een belangrijke rol. Gebruikers communiceren meer en meer via het volledige platform én delen bestanden en documenten via Teams, Sharepoint en e-mail, zowel intern als extern.

Om grip te houden op de data en te voorkomen dat gebruikers deze (onbewust en onbedoeld) verspreiden is een beleid hieromtrent onmisbaar. Met de Data Reliability Scan maken we inzichtelijk waar de risico’s precies liggen en welke verbeterpunten doorgevoerd zouden moeten worden om de complete Microsoft 365-omgeving optimaal te laten functioneren, mét behoud van data (anyplace, anytime, anywhere) en optimale beveiliging daarvan.

Data Reliability Scan: hoe ziet het traject eruit?

Het uitvoeren van de scan neemt normaal gesproken vijf werkdagen in beslag. Onze ervaren consultant installeert op een veilige manier tijdelijk software van AvePoint, nl. Policies & Insights en Cloud Governance. Deze tooling voorziet de consultant van specifieke informatie.

De consultant analyseert de volledige Microsoft 365-omgeving en houdt aanvullend interviews met key-personen uit de organisatie. Ook maken we gebruik van Microsoft Secure Score en Purview. DataRely leest de hieruit volgende gegevens uit en benchmarkt deze ten opzichte van de organisatiegrootte (aantal users).

De informatie die Microsoft aanlevert is uitgebreid en gedetailleerd en juiste toepassing daarvan vraagt om kennis en discipline. De DataRely-consultants hebben de juiste expertise in huis. Alle verzamelde input wordt onderbouwd met aanbevelingen beschreven in een rapport en helder toegelicht zodat de juiste actie ondernomen kan worden.

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?
Hoe kunnen we je helpen?