Cyber- en databeveiliging vragen om onverdeelde aandacht

Ik loop al sinds 2006 rond in de wereld van IT. En in de loop van de jaren heb ik gezien hoe belangrijk het beveiligen van data is geworden. Het is anno nu absoluut noodzakelijk om tot in detail te weten waar je data staan en wie daarbij kan. Centrale vraag is hoe je als bedrijf controle op je data krijgt. Bedrijven groeien en de data die groeien in een nog harder tempo mee. Het is een onderwerp dat niet alleen IT-managers maar ook de eigenaren van de bedrijven zelf bezighoudt. Daar hoort ook bij dat je zeker weet dat je écht kunt vertrouwen op je data. Maar het gaat ook om beseffen of je nog bij je data kunt als je gehackt wordt. En, nog een niveau dieper, in hoeverre heb je jezelf als bedrijf écht goed beschermd tegen hackaanvallen? Is er een kans dat je ál je data kwijtraakt? Wat gebeurt er dan? Onderschat dit niet, ze zijn er echt: de voorbeelden van bedrijven die failliet zijn gegaan na een ransomware-aanval…’

Full focus nodig

Het tweede fenomeen dat me opvalt is dat er veel kennis en kunde in de markt aanwezig is. Maar dan wel versnipperd. Er zijn nauwelijks bedrijven die focussen op puur en allen op dit thema en er dedicated mee aan de slag gaan. De kennis ligt bij verschillende instanties of personen en dat werkt uiteindelijk niet bij een belangrijk thema als dit. ‘Daarom kiezen we vanuit DataRely bewust het pad van full focus op alles wat met het kunnen vertrouwen op data te maken heeft.

De keuze om dit initiatief te starten met IT-Value was overigens een logische. Dat had enerzijds te maken met de klik tussen eigenaar Maurice en mij anderzijds met het team van vakkundige mensen dat het bedrijf rijk is.’

Herkenbaar praktijkvoorbeeld

Zo’n 90% van de bedrijven in de Benelux maakt gebruik van Microsoft 365. En het gros daarvan denkt dat het daarom niet nodig is om een back-up te maken. Dat is een misvatting. Je bent zelf verantwoordelijk voor het structureel maken van back-ups, alleen dán ben je verzekerd van continue beschikbaarheid over je data. De oplossing die je kiest moet dus veilig en secuur zijn. DataRely kan overal updates van maken zodat de volledige klantomgeving gedekt is. We werken vanuit een heldere strategie en nemen onze klanten vanaf het eerste moment stap voor stap mee. De DataRely security scan is daar een handig hulpmiddel bij. Deze scan laat in een mum van tijd, in de vorm van een ‘DataRely security score’ zien waar de zwakheden en de concrete gevaren zich bevinden rondom het bewaren van data en het voorbereid zijn op een (ransomware) aanval. En dat helpt weer actief mee om serieus te beschermen.

Meer weten?

Stemt dit artikel tot nadenken? Weet je niet precies hoe veilig de data bewaard worden binnen jouw organisatie? Of weet je het wel, is er actie vereist en weet je niet precies hoe te beginnen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We kijken uit naar je bericht.

Heb je vragen? Neem contact op

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?
Hoe kunnen we je helpen?