Cyberprotectie: dat doen jullie er toch ook niet zomaar even bij?

‘Er gaat geen dag voorbij of er komt wel iets in het nieuws over een hackaanval, stevig datalek of een andere manier waarop persoonsgegevens niet op de juiste plaatsen terecht kwamen. En op een of andere manier loop ik warm voor het oplossen daarvan. Aan het woord is Floris van Miert, oprichter en eigenaar van DataRely, een snelgroeiend bedrijf dat zich specifiek richt op het veilig beschikbaar maken én houden van data. Dat doen zij door inzet van het Acronis-platform, met daarachter het Acronis-datacenter. Klanten kunnen ook terecht voor consultancy en beheer. Men focust zich op bedrijven die met Microsoft werken.’

Cyberbescherming als kernactiviteit

Floris: ‘Uiteindelijk gaat het allemaal om cyberprotectie. Een heel actueel onderwerp, zeker als je kijkt  naar de ontwikkelingen rondom bijvoorbeeld AI en dan ChatGPT in het bijzonder. Ik geloof dat cyberprotectie een onderwerp is dat je er niet zomaar even bij doet als bedrijf. Precies daarom hebben wij er onze kernactiviteit van gemaakt. En vooralsnog zijn we daar uniek in.’

Oog voor de relatie aan basis van succes

‘We merken aan onze relaties, veelal IT-managers, CEO’s en technisch inhoudelijke mensen vanuit allerlei (veelal strategisch en operationeel-tactische) lagen binnen organisaties, dat ze opgelucht ademhalen als ze met ons in contact komen. En daar ben ik niet alleen gepast trots op, ik word er ook gewoon heel gelukkig van dat ik mensen op deze manier kan helpen. Ze zeggen wel eens: als je de baan hebt gevonden die bij je past, dan hoef je nooit meer te werken. En dat herken ik helemaal. Niet voor niets loop ik al sinds 2006 rond in de wereld van IT: daar zie ik al jarenlang hoe ongelofelijk belangrijk het beveiligen van data is, en daar voel ik me als een vis in het water’, lacht Floris. ‘Eerder al vertelde ik, in een persbericht over de samenwerking met IT-Value, dat het vijf óver twaalf is wanneer we kijken naar cyberprotection. Daarom richten we ons vanuit DataRely volledig op databeveiliging, governance back-up en restore.’

Cyberprotectie. Hoe is dat bij jullie geregeld?

‘We merken dat deze materie voor veel bedrijven lastig is. En dat kunnen we ons goed voorstellen, want het is een groot, breed thema. Een thema dat bovendien elke dag verandert. Hackers worden steeds slimmer en als je de media moet geloven neemt kunstmatige intelligentie (AI) binnen afzienbare tijd de wereld over. Daarom focussen we ons niet alleen op onze diensten, maar vooral ook op de transparantie daaromtrent en de relatie met onze afnemers. Dat vinden we belangrijk, omdat het persoonlijke contact dat we met onze relaties hebben niet alleen kwaliteit in de samenwerking brengt, maar ook continuïteit en werkplezier over en weer.’

Can you rely on your data?

Wil je ook zeker weten dat je kunt vertrouwen op je bedrijfsdata? Ben je er op dit moment 100% van overtuigd dat ongewenste gasten er geen toegang tot hebben? En als er iets gebeurt en je kunt niet meer bij jullie bedrijfsdata, hoe snel ben je dan weer aan de slag? Allemaal vragen die we eenvoudig kunnen beantwoorden (én oplossen) met onze Data Reliability Scan. Neem contact met ons op voor een gratis check door één van onze cyber experts.’

Heb je vragen? Neem contact op

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?
Hoe kunnen we je helpen?