‘Ik was echt zo’n Lego/Playmobil-kind’, Floris van Miert, eigenaar DataRely 

‘Technisch Lego, oplossingen bedenken en complete werelden bouwen met Playmobil. Zo’n kind was ik.’ Dat zegt Floris van Miert (eigenaar van DataRely), wanneer hem gevraagd wordt naar zijn jeugd. In dit blog geven we graag een kijkje in de mens achter de ondernemer die vandaag de dag warmloopt voor security, ransomware en werkelijk álles wat met cyberveiligheid te maken heeft. ‘Van gefröbel aan een keukentafel bleef ik vroeger al ver weg, maar zeepkisten bouwen in onze garage? Daar was ik dan weer wel voor te porren’, lacht Floris.  

Het varen van een eigen koers 

‘Ik wist al vrij jong wat ik wilde en was niet bang om mijn eigen koers te varen. Ook nu nog houd ik daar, zowel zakelijk als privé, sterk aan vast. Mijn ervaring is dat het volgen van je onderbuikgevoel, je intuïtie eigenlijk, een hele goede raadgever is. En dat dan uiteraard samen met gezond verstand en een flinke dosis nuchterheid’, vervolgt Floris. ‘Voor mij draait het vooral om échtheid. Om het ware verhaal. En die kern om aan echtheid vast te houden is in de huidige wereld, mede door de razendsnelle ontwikkelingen rondom AI, alleen maar in belang toegenomen. Het is immers steeds moeilijker om te onderscheiden wat echt is en wat niet.’  

Verlegen en vereerd tegelijkertijd 

‘Tegelijkertijd ben ik wars van ego’s en interessant gedoe. En dat maakte dat ik, náást dat ik vereerd was, ook wat verlegen werd van de aandacht die in de afgelopen periode op mij als persoon én ons als team van onze partner IT-Value gericht werd.’ 

Het focusteam Data Governance van partner IT-Value wint de award voor Kennispartner van het jaar 2023. Kennismaken met Floris? Bezoek zijn LinkedIn-profiel en connect.

‘Eerst werd ik door MSP Society verkozen tot MSP sales personality van de maand en vervolgens hebben we met het team van IT-Value ook nog een award als kennispartner van het jaar 2023 vanuit Avepoint gewonnen. Dat zijn de dingen die me raken. Net als de recensies die de klanten van DataRely meer en meer geven.’ 

‘Dan ben ik diep van binnen weer dat kleine jochie dat bloed-enthousiast werd van een ingewikkelde bouwtekening die ik na veel zwoegen met mijn Technisch Lego tot in detail wist na te bouwen. En vandaag de dag houd ik er nog altijd van als de dingen kloppen en ik de resultaten van mijn inspanningen concreet kan zien.’ 

Bekijk hier het interview met Floris in het MSP Café waarin hij wordt verrast met het winnen MSP sales personality van de maand.

Bekijk hier het interview met Floris in het MSP Café waarin hij wordt verrast met het winnen MSP sales personality van de maand.  

Echt luisteren? Dat gebeurt te weinig.

‘En dat concrete, dat neem ik ook graag mee richting mijn klanten. Niet door opdringerig te verkopen, maar juist door goed te luisteren. Ook naar wat er niet gezegd wordt. En ik weet dat ‘goed naar je klant luisteren’ een cliché is, maar het gebeurt nog lang niet altijd. Let maar eens op hoe vaak mensen, ook in privé, de stiltes in gesprekken gebruiken om snel te reageren en vooral hun eigen verhaal te vertellen. Terwijl je eigenlijk, als je écht goed luistert, deze stilte zou moeten gebruiken om te reflecteren op wat de ander zegt. Dan ontstaat er een gesprek waarin de ander zich gehoord voelt en zich opent. Wat dat betreft is het leven net een Technisch Lego-auto: pas wanneer het allemaal goed in elkaar zit werken de onderdelen naadloos samen. En die vergelijking drukt wel uit hoeveel energie ik van mijn werk krijg. Werk dat overigens vaak niet als werken voelt. En dat zegt volgens mij alles’, besluit Floris. 

Vertrouw ook voor 100% op je bedrijfsdata  

Kennismaken met het enthousiasme van Floris en dit inzetten om voor 100% te kunnen vertrouwen op je bedrijfsdata zodat je zéker weet dat ongewenste gasten er geen toegang tot hebben? Neem dan contact met hem (of één van de andere cyber experts van DataRely) op via 085 006 303 6 of mail naar info@datarely.nl 

Heb je vragen? Neem contact op

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?
Hoe kunnen we je helpen?