‘DataRely? Dat is een échte kennispartner’, Marthijs van den Ham, eigenaar van IT-consultancybedrijf Axela

‘Voor we met DataRely samen gingen werken, werkten we met een andere partij samen. Zij stopten met de focus op Acronis en zo kwamen we bij DataRely terecht. Dat is in het voorjaar van 2023 geweest. Ik kende eigenaar Floris van Miert al meerdere jaren en dat voelde direct vertrouwd. Ik dacht: als iemand het kan dan is het Floris wel.’ Aan het woord is Marthijs van den Ham, eigenaar van IT-consultancy bedrijf Axela.

DataRely als échte kennispartner

‘DataRely is écht een kennispartner. Kijk, iedereen kan Acronis verkopen, maar je hebt er pas wat aan als je de producten goed kent en een partner hebt die inhoudelijke kennis van zaken heeft. Dat hebben zij bij DataRely gewoon heel goed op orde. Bij het gros van de distributeurs werkt dat anders. Dan wordt er een portal geboden waar je het product af kunt nemen. Maar vragen stellen? Dat moet je niet doen, want de kennis is simpelweg niet aanwezig. En dat is heel vervelend wanneer je als klant tegen een vraag of probleem aanloopt. Vanuit mijn rol lever ik de Acronis-suite weer bij mijn eigen klanten, maar omdat DataRely dit dus ook bij hún eigen klanten inzet komen ze heel veel zaken tegen. Als ik een vraag heb over het een of het ander, dan hebben ze dat 9 van de 10 keer al eens voorbij zien komen. En je kunt je vast voorstellen dat dat voor mij heel fijn werkt. Acronis Cyber Protect Cloud is een suite van cyberprotectieproducten, dataprotectie is het bekendste daarvan. Dat ze bij het bedrijf veel meer doen dan back-up, is nog wat onderbelicht. Dus het is best goed om dat eens onder de aandacht te brengen’, vervolgt Marthijs.

Marthijs van den Ham, Axela over de samenwerking met DataRely
Marthijs van den Ham, eigenaar Axela

De samenwerking in drie woorden

‘De samenwerking met DataRely kenmerkt zich door veel kennis, snelheid en het persoonlijk contact. Het is een kleine organisatie, dus dat helpt sowieso bij het snel bouwen aan een band. Kortom, het werkt heel prettig.’

Voor wie is Acronis?

‘Ik zou dit product aanbevelen van de eenpitter tot het serieus grote midden- en kleinbedrijf. En dan misschien niet álle producten, maar ieder bedrijf, groot of klein, heeft uiteindelijk wel dataprotectie én cybersecurity nodig. En dat hebben ze bij Acronis nu eenmaal heel goed voor elkaar. Zo werken ze bijvoorbeeld met de NextGen-antivirustechnologie, gedreven door AI. Je ziet in de praktijk dat er tig producten zijn op dit vlak, maar de kwaliteit is erg verschillend onderling. En dat hebben klanten lang niet altijd in beeld merk ik. Tót er zich een incident voordoet, zoals bijvoorbeeld en hackaanval of andere vorm van dataverlies. Dan wordt de spreekwoordelijke put gedempt. Maar wel pas als het kalf verdronken is. Jammer, een gemiste kans. Want er is zoveel ellende te voorkomen als je er even een keer goed voor gaat zitten.’

Tips voor anderen

‘Ik raad anderen aan om een check te laten doen, zoals de Data Reliability Scan van DataRely, om te onderzoeken op welke vlakken er nog wat ontbreekt. Heb je bijvoorbeeld je Microsoft 365 back-up al op orde? In de praktijk merk ik dat men vaak denkt dat Microsoft dat wel regelt en die denkwijze klopt maar gedeeltelijk. Dat is één van de zaken die je heel goed door Acronis kunt laten doen’, besluit Marthijs.

Meer weten? Verder praten? Neem contact met ons op en besef óf en wélke risico’s je loopt.

Of lees wat één van de andere relaties over onze dienstverlening kwijt willen.

Heb je vragen? Neem contact op

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?
Hoe kunnen we je helpen?