footer logo datarely

‘Het Acronis Platform via DataRely wérkt’, Maikel van de Wetering, ICT-manager Dommerholt Advocaten  

‘Een lokale offline back-up, dat hadden we voordat we met het Acronis Platform via DataRely startte.’ Dat zegt Maikel van de Wetering, ICT-manager bij Dommerholt Advocaten en al ruim 20 jaar werkzaam bij deze juridisch sparringspartner voor ondernemers. Dit kantoor is, met meer dan 40 advocaten en vestigingen in Zwolle, Heerenveen en Apeldoorn één van de grotere advocatenkantoren in de regio’s Noord- en Oost-Nederland. Het kantoor legt zich toe op juridische dienstverlening aan ondernemers (uit het mkb), (semi) overheidsinstellingen en particulieren.  

Acronis: een goed idee  

‘Het gesprek met Floris kwam, mede doordat er volop interne wijzigingen gaande zijn hier, precies op het goede moment. Bovendien had hij een goed verhaal en waren de lijntjes kort: hij heeft beloften gemaakt die ook in de praktijk goed zijn uitgekomen. Verder was er een klik op persoonlijk vlak, de band was vrijwel direct informeel en dat werkte heel prettig. Je komt nogal wat praatjesmakers tegen, dus een partij die doet wat hij zegt, en zegt wat hij doet is enorm waardevol voor ons. Wat ook meehielp was dat we, omdat we al zolang meegaan in het wereldje, Acronis al goed kenden. We wisten dus wel dat we iets goeds in huis haalden.’ 

Van testfase naar livegang

‘We zijn, nadat de testfase succesvol was afgerond, stukje bij beetje live gegaan in combinatie met goede back-ups. Het is, kort samengevat, een tool die naadloos aansluit bij onze wensen’, vervolgt Maikel. ‘Intern geeft het veel rust dat onze back-ups nu in de cloud gemaakt worden en we daarmee onze disaster recovery goed ingeregeld hebben. Dat zorgt ervoor dat we, wat er ook gebeurt, verder kunnen werken binnen ons bedrijf.’ 

Maikel van de Wetering, ICT-manager bij Dommerholt Advocaten

Voor de komende jaren weer up to date

‘Als ik kort samen zou moeten vatten wat deze samenwerking ons tot nu toe gebracht heeft, dan durf ik wel te stellen dat we de komende jaren weer helemaal up to date zijn met onze back-oplossing en de bijbehorende disaster recovery. Daarnaast is, zoals gezegd, de persoonlijke benadering erg prettig, we voelen ons absoluut geen nummer. Het is bovendien altijd fijn om te praten met een professional die zich inhoudelijk op gelijkwaardig niveau bevindt, zowel qua kennis en kunde: dan kun je snel stappen maken. En het product? Dat is gewoon goed en doet wat het moet doen.’ 

Lees hier wat andere klanten over DataRely en de geleverde diensten zeggen. 

Tips voor anderen

Maikel: ‘Ik raad andere collega ICT-managers aan om de tijd te nemen voor een dergelijk project als ze eenmaal besluiten om, bijvoorbeeld, met DataRely in zee te gaan. Het is belangrijk om het systeem écht goed te leren kennen, voordat je het met de rest van de organisatie deelt. De bijzonder duidelijke documentatie, die keurig per onderdeel zowel in het Engels als in het Nederlands verkrijgbaar is, draagt daar overigens aan bij. En de vraagbaak die Floris voor ons is, in combinatie met de korte lijnen die hij met de technisch consultants van Acronis heeft, maakt het plaatje compleet. Een vervolgstap zetten we overigens ook: we hebben besloten om voor onze Apple-laptops de endpoint beveiliging van Acronis in te zetten.’ 

Geschikt voor bedrijven met eigen IT-mensen 

‘Het Acronis-platform via DataRely raad ik aan bedrijven aan die over eigen IT-mensen beschikken. Dan is het, in de huidige wereld van IT een pré. Wanneer je met een extern IT-team werkt, dan beschikken zij waarschijnlijk over hun eigen tools. Al kunnen die natuurlijk ook zómaar van Acronis zijn’, besluit Maikel met een lach.  

Ook rust én extra tijd creëren binnen jouw organisatie? 

Stuur ons dan een bericht. Heb je andere vragen of opmerkingen? Ook dan ben je van harte welkom. Bel met 085 006 303 6 of mail naar info@datarely.nl.

Heb je vragen? Neem contact op

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?
Hoe kunnen we je helpen?