DataRely: de sleutel tot veilig en efficiënt databeheer voor Regionale ICT Dienst Utrecht 

Voor de samenwerking met DataRely stond Regionale ICT Dienst Utrecht voor aanzienlijke uitdagingen. Aan het woord is Jan van Dijk (Regionale ICT Dienst Utrecht): “We beheerden onze MS-Teams handmatig, wat in de loop der tijd steeds meer problematisch werd door de groei van onze omgeving. We misten een efficiënte oplossing voor het managen en beveiligen van onze ms-teams, wat leidde tot inefficiënties en verhoogde risico’s.” 

Aanleiding voor verandering 

“Onze grootste uitdaging was de genoemde situatie van handmatig Teams-beheer. De omgeving werd te groot en complex om zonder geautomatiseerde oplossingen te beheren. Daarnaast waren we bezig met een project om ons gebruik van Teams en de uitrol van teamsites te verbeteren. We zochten naar een oplossing die zowel onze Teams-beheerproblemen als onze teamuitdagingen kon aanpakken.” 

Waarom gekozen voor DataRely? 

“Bedrijf AvePoint raadde ons aan contact op te nemen met Floris van DataRely. Tijdens een gesprek met Floris bleek al snel dat we op dezelfde lijn zaten. Zijn expertise en de oplossingen die DataRely bood, sloten perfect aan op onze behoeften. De keuze voor DataRely werd ook vergemakkelijkt door hun sterke klantgerichte aanpak en hun ervaring in het beveiligen en managen van bedrijfsdata’, aldus Jan.  

“Het duurde maar een half uur voordat we door hadden dat we serieus op dezelfde lijn zaten. Floris heeft ervoor gezorgd dat we de juiste workshops en technische kennis hadden om onze behoeften te vervullen.” 

Grootste voordelen van de samenwerking 

“Het grootste voordeel van onze samenwerking met DataRely is de tijdsbesparing en de efficiëntie die we hebben gewonnen. Zo heeft Floris voor ons de contractuele onderhandelingen met AvePoint verzorgd, waardoor wij ons konden concentreren op onze kernactiviteiten. Dit heeft ons veel tijd en energie bespaard.” 

“Technisch gezien hebben we nu een systeem waarbij de integriteit van onze Teams-omgeving wordt gewaarborgd. Met DataRely kunnen we erop vertrouwen dat de afspraken rondom teamsites, zoals geen blijvende gastgebruikers toelaten, strikt worden nageleefd en gecontroleerd. Dit verhoogt de betrouwbaarheid en veiligheid van onze Teams-omgeving aanzienlijk.” 

“Een belang punt is dat de gebruiker erop kan vertrouwen dat wat we hebben afgesproken ook daadwerkelijk zo is. Dit verhoogt de integriteit van de data die in de teamsites bewaard worden.” 

“Insights van Avepoint geeft ons inmiddels veel inzicht in hoe onze data worden gebruikt. Dat was niet het doel van de samenwerking met DataRely, maar het is wél een hele mooie bijvangst.” 

Jan van Dijk, (Regionale ICT Dienst Utrecht

Resultaten versus verwachtingen 

“De resultaten van onze samenwerking met DataRely zijn geheel in lijn met onze verwachtingen. Hoewel we nog in de beginfase van de implementatie zitten, zien we nu al de voordelen van een geautomatiseerd systeem voor het beheren en beveiligen van onze Teams-omgeving. De oplossingen van DataRely helpen ons om efficiënter te werken en geven ons meer controle over onze data en teamsites.” 

Samenwerking met DataRely 

“De samenwerking met DataRely verloopt zeer soepel. Afspraken worden nagekomen en eventuele problemen worden snel en effectief opgelost. Floris en zijn team zijn betrouwbaar, flexibel en deskundig. Het is prettig om te weten dat we altijd kunnen rekenen op hun ondersteuning en expertise. Dit maakt onze samenwerking niet alleen effectief, maar ook aangenaam. Verder zijn afspraken ook echt afspraken. Als er iets misgaat, dan fixen we het samen snel en effectief.” 

Drie kernwoorden 

“De drie kernwoorden die spontaan in me opkomen bij het denken aan onze samenwerking met DataRely zijn betrouwbaarheid, efficiënte en expertise. 

Ik zou DataRely zonder aarzeling aanbevelen aan elke organisatie die op zoek is naar betrouwbare oplossingen voor het beheren en beveiligen van hun bedrijfsdata. Vooral bedrijven die, net als wij, werken met Microsoft Teams en behoefte hebben aan een efficiënte manier om hun teamsites te managen, kunnen profiteren van de diensten van DataRely.” 

DataRely en RID, een mooie samenwerking

Tips voor anderen 

Voor andere organisaties die overwegen om een vergelijkbare oplossing te implementeren, heeft Jan de volgende tips: 

  1. “Denk goed na over wat je functioneel wilt bereiken voordat je een leverancier kiest. Dit helpt om sneller en efficiënter te werken tijdens de implementatie.” 
  1. “Zorg dat je als organisatie al een duidelijk beeld hebt van je behoeften en doelen voordat je met workshops en implementatie begint. Dit voorkomt tijdverlies en zorgt ervoor dat de leverancier precies weet wat er nodig is.” 
  1. “Houd de regie over het proces in eigen handen. Dit helpt om de implementatie soepel te laten verlopen en zorgt ervoor dat je niet afhankelijk bent van de planning van derden.” 

Toekomstige plannen 

“Op dit moment zijn we bezig met de controle en het beheer van onze bestaande teamsites. Nadat dit proces volledig is afgerond, zullen we beginnen met de uitrol van nieuwe teamsites. Dit zal ons verdere mogelijkheden bieden om onze data efficiënt en veilig te beheren, en we kijken ernaar uit om deze volgende stappen samen met DataRely te zetten”, aldus Jan.  

De samenwerking tussen Jan en Floris gaat overigens verder dan alleen zakelijke banden. Jan vertelt: “Het klikte zo goed met dat we besloten om een keer samen te gaan racefietsen. Mijn kinderen ontmoetten Floris en zeiden lachend dat hij net als ik is, maar dan een stuk jonger!” Deze persoonlijke connectie versterkt de samenwerking, wat blijkt uit de gesprekken die ze hebben over werk en privé. “We praten over fietsen, kinderen en alles daar tussenin,” zegt Jan. “Dit illustreert de warme en band die onze professionele relatie verder verrijkt.” 

Dit referentieverhaal belicht de waardevolle samenwerking tussen Regionale ICT Dienst Utrecht en DataRely, waarbij de nadruk ligt op de voordelen, betrouwbaarheid en expertise die DataRely biedt in het beveiligen en managen van bedrijfsdata. Ook aan de slag? Neem vrijblijvend contact met ons op 

Heb je vragen? Neem contact op

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?
Hoe kunnen we je helpen?