Data governance: de tijd van uitstellen is nu écht voorbij 

Microsoft is gestart met Copilot, een functionaliteit die is gebaseerd op, hoe kan het ook anders: Chat GPT, maar dan voor je interne organisatie. Your everyday AI-companion, noemen ze het treffend. En dat kan kloppen: Microsoft Copilot verhoogt, als kunstmatige intelligentie-tool binnen Microsoft Teams, de effectiviteit en productiviteit van werken in teamverband. Stel je voor: nooit meer een meeting missen, effectiever en doelgerichter vergaderen, concrete acties en vervolgstappen uit je vergaderingen halen, snel al jouw belangrijke informatie terugvinden én de communicatie met jouw collega’s vereenvoudigen.  

Microsoft Copilot: mooie aanleiding tot actie

Wanneer we deze nieuwe functionaliteit vanuit het aanbod van DataRely bekijken, dan zien we een naadloze aansluiting op het belangrijke werkveld van data governance. Zo kan er, door inzet van Microsoft Copilot, snel onderzocht worden of en met wie er bestanden gedeeld worden. Op die manier kun je in een mum van tijd, ook in organisaties met duizenden medewerkers, ontdekken wanneer er oneigenlijke data gedeeld worden. Bijvoorbeeld omdat er zoiets simpels gebeurt als een mapje dat niet goed staat opgeslagen waardoor collega’s bij informatie kunnen die niet voor hun ogen bestemd is. We kennen immers allemaal de voorbeelden van bedrijven waar de salarisschalen per abuis even voor het hele bedrijf inzichtelijk waren. Of de dossiers met informatie uit de functioneringsgesprekken.

Dat wil je niet. En dat is dus eenvoudig te voorkomen door je data governance op orde te hebben, onder meer door inzet van Microsoft Copilot. Denk binnen dit kader ook aan de adoptie van Microsoft Teams intern, is dat al goed op orde bij jullie? Want Teams gaat, zónder enige twijfel, de komende jaren leidend zijn in het delen van documenten en bestanden. Heb jij in beeld voor jouw organisatie hoe het onderliggende Sharepoint ingeregeld is qua data governance? Weet jij op dit moment zeker dat er geen linkjes gedeeld kunnen worden met onbevoegden? En als dat onverhoopt wel gebeurt, krijg jij daar dan direct een seintje van zodat je actie kunt ondernemen om erger te voorkomen?  

Data governance: de tijd van uitstellen is voorbij

Kortom, mocht je op dit moment nog niet of onvoldoende bezig zijn met data governance binnen je organisatie, dan is dit hét moment om ermee aan de slag te gaan. Enerzijds omdat we een nieuw, fris jaar gestart zijn, anderzijds omdat de ontwikkelingen binnen AI het je steeds gemakkelijker maken om dit op een goede, effectieve manier op te pakken. En mocht je twijfelen of niet precies weten welke stappen je moet zetten, neem dan even contact met ons op. We helpen je graag met advies en met onze Data Reliability Scan. Of met een vrijblijvend telefoontje waarin we je de juiste vragen stellen om een en ander in gang te zetten.  

Heb je vragen? Neem contact op

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?
Hoe kunnen we je helpen?