Wij zijn klaar voor de wedstrijd? Jij ook? 

Foto: Floris tijdens één van zijn beklimmingen van de Col D’Izoard (Frankrijk) 

Het fietsseizoen gaat weer beginnen. Voor mij betekent dit onder meer inschrijven voor toertochten. Denk de ronde van Vlaanderen, met vrienden naar de Franse Alpen. En meer. Véél meer. Het jaar is los, en ik heb er zin in! 

Ja, dus? 

Goed voor jou Floris, denk je misschien. Maar wat heb ik daarmee te maken? Nou, meer dan je in eerste instantie denkt. Want, ook al mocht je geen fanatieke sporter zijn, ook voor jou is het jaar weer begonnen. En bij welk type bedrijf je ook werkt, ook voor jou geldt dat data governance, serieuze back-ups (néé, Microsoft regelt niet álles voor je) cyberbeveiliging, het voorkomen van dataverlies en misschien zelfs de nieuwe NIS2-richtlijn die zich richt op risico’s die netwerk- en informatiesystemen bedreigen, met stip op één moeten staan. En dat is, vandaag de dag, al een topsport op zich. Als je het niet goed aanpakt tenminste. Daarom nodig ik je uit om hier tóch even bij stil te staan. Want wat ga je dit jaar nu écht doen om plannen te maken? Wat zijn jouw doelstellingen? En hoe ga je de resultaten bereiken die je voor ogen hebt? 

Heldere focus 

Goed. Doelstellingen dus. Ik heb ze helder, daarom ben ik nu in training. Volgens een duidelijk plan. Om toch maar even bij sfeer van de sportieve metafoor te blijven. Doe net als ik (en vele anderen) en ga nu alvast trainen om er later dit jaar plezier van te hebben. Waarom? Omdat je dan klaar en fit bent om de uitdagingen die op je pad komen succesvol te doorstaan. We noemen er enkelen: denk data governance, denk cybersecurity, denk ISO- en NEN-certificeringen, denk stevige audits, denk NIS2. Word je, bijvoorbeeld als gemeente of zorginstelling geaudit? Laat ons je dan helpen om dit goed voor te bereiden. En kies bijvoorbeeld voor de Data Reliability Scan of een back-up ROI.  Deze oproep doen we trouwens ook aan resellers: want we zijn er niet alleen voor eindklanten om onze kennis en kunde te delen. Doe gerust een beroep op ons.  

Stop met Netflixen. Start met de juiste actie. Word ook Cyberfit!

En ja, het is verleidelijk om het voor je uit te schuiven. Het spreekwoordelijke Netflix lonkt. Maar wat als je collega’s nu al om Microsoft Copilot vragen? En wat als jij de mogelijkheden en daarmee in kaart te brengen risico’s voor je uitgeschoven hebt? En je dus niet fit genoeg bent om ‘ja’ tegen deze vraag te zeggen? Wij zijn CyberFit, jij ook? Precies, tijd om van de bank te komen. Aan de bak. Plannen maken, trainen en vruchten plukken van je inzet. Moeilijker wordt het niet. Leuker trouwens ook niet. Tót je merkt dat je hartstikke fit in de wedstrijd zit en je zonder (zichtbare) moeite de absolute top bereikt. Koffie doen?  

Hartelijke groet, 

Floris van Miert  

Eigenaar DataRely 

Heb je vragen? Neem contact op

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?
Hoe kunnen we je helpen?