Hackaanvallen: blijf alert, juist in de laatste weken van het jaar 

Word jij ook zo moe van die waarschuwingen tegen hackers? Die vraag stelden we je in een eerder blog. Toch willen we je, zo tegen het eind van het jaar, kort waarschuwen om, wél bewust en alert te blijven. En dat is nodig, want maar liefst 75% van de bedrijven wordt in hun bestaan minimaal één keer getroffen door een hackaanval. Phishing, waarbij cybercriminelen door inzet van valse e-mails naar toegangsinformatie van je computernetwerk ‘vissen’, is daarbij het meest voorkomend. Denk aan die ene verdachte, maar ó zo interessante link om tóch even op te klikken of die bijlage die je nieuwsgierigheid (of die van je collega’s!) wekt. Maar ook met slimme WhatsApp-, sms-berichten of telefoongesprekken (lees ons blog over social engineering!) proberen criminelen uiterst soepel tot jouw privacygevoelige informatie door te dringen. Tot slot is het goed om je te beseffen dat deze zelfde criminelen inmiddels dankbaar gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI) om niet alleen zéér overtuigende phishingmails te laten schrijven, maar ook de stem van jouw leidinggevende na te bootsen waardoor je een telefoontje ten onrechte vertrouwt… 

Wij houden niet van wc-eend 

Natuurlijk gaan we je niet vertellen dat wij dit probleem even snel voor je op kunnen lossen. Ten eerste kunnen we dat niet, want het vraagt, naast dat je je gegevens feitelijk goed afschermt, ook om een bepaalde (risicomijdende) houding van de mensen binnen je organisatie. En ten tweede zijn wij niet zo van het wc-eend-principe. Daarom interviewen we regelmatig klanten die een eerlijke recensie achterlaten waarin ze hun ervaringen met DataRely delen. Dat geeft je een goed en eerlijk beeld van hetgeen we voor je kunnen betekenen.  

Zo vertelt Sabine ten Holder over het praktische kwaliteitsrapport dat binnen vier weken opgeleverd werd. En praat Patrick de Jong, ICT-manager bij Schipper Accountants over de overstap van de Citrix-omgeving naar een Microsoft 365-landschap. En Constant Govaard, ICT-manager bij onderwijsstichting De Kempen? Die vertelt over hoe DataRely precies op het juiste moment contact met ze opnam. Het klikte goed en al snel was de extra back-up waar ze behoefte aan hadden geregeld. Marcel Vlems tot slot, deelt vanuit zijn rol als IT Operations Manager bij verpakkingsexpert Faes zijn ervaringen met het Acronis-platform dat hem niet alleen meer grip geeft, maar ook tijd bespaart.  

Veel energie 

Floris van Miert, oprichter en eigenaar van DataRely vertelt: ‘Ik ben er best trots op als ik even stilsta en terugkijk naar wat we in het afgelopen jaar met elkaar bereikt hebben. Niet alleen groeit ons bedrijf gestaag (soms hebben we meer aanvragen dan we planning technisch kunnen verwerken), ook zijn we veel in het land aanwezig op relevante bijeenkomsten. Laatst nog, op 6 en 7 december, stonden we samen met AvePoint op de stand bij Cloud Expo Nederland in Houten. We zijn gevraagd door hen en we zijn kennispartner van het jaar geworden voor de hele Benelux. Dit omdat wij veel projecten op gebied van data governance (met producten van AvePoint Policies & Insights en Cloud Governance) samen met hun en op verzoek van AvePoint uitgevoerd hebben. Op de Cloud Expo Daar stonden we stil bij de cloud als onderdeel van de hedendaagse IT-strategie, de voor- en nadelen van de cloud, wat de impact voor organisaties is en hoe je slim in kunt spelen op de allernieuwste ontwikkelingen. In ons blog van januari vertellen we er meer over, mocht je nu al vragen hebben dan delen we onze kennis graag. Neem dan contact met ons op via info@datarely of door te bellen met (085) 0063 036.  

Houd de regie, óók aan het eind van het jaar

We wensen je heel veel succes (en als het even kan plezier) toe in deze laatste weken van het jaar. Misschien ben je net als wij druk met het afronden van een aantal projecten en kijk je uit naar een paar welverdiende vrije dagen. Hoe dan ook: maak er iets van, rond dit jaar zo positief mogelijk af en ga, net als wij vól energie het nieuwe jaar in. We spreken elkaar!  

Heb je vragen? Neem contact op

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?
Hoe kunnen we je helpen?