Veilig browsen en beschermd bestandsbeheer met DataRely en Perception Point

Perception Point en DataRely zijn in de zomer van 2023 een belangrijke samenwerking aangegaan, waardoor DataRely de eerste Benelux-partner is van het in Israël gevestigde cyberbeveiligingsbedrijf. Floris van Miert, oprichter en eigenaar van DataRely: ‘Perception Point levert toonaangevende AI-aangedreven cybersecurity-oplossingen voor het detecteren en bestrijden van bedreigingen in de moderne werkplek. Hun missie is om organisaties te beschermen tegen zowel bekende als onbekende cyberaanvallen, waaronder geavanceerde malware, zero-day-aanvallen, BEC, ATO en phishing-pogingen. Tel Aviv, waar Perception Point is gevestigd, is het Silicon Valley van Israël.’  

Win-win situatie  

David Oziel, Regional Director van Perception Point: “Floris was vanuit zijn achtergrond al goed bekend met ons bedrijf en onze oplossingen. Het aangaan van een partnership was dus eigenlijk heel logisch. Wij verkopen op onze beurt alleen via geautoriseerde wederverkopers. En we waren nog niet vertegenwoordigd in Nederland, dus de interesse van DataRely kwam voor beide bedrijven op een goed moment.’  

Innovatie  

‘Naast de inhoudelijke samenwerking met DataRely, is het een plezier om met Floris samen te werken’, aldus David. ‘Hij heeft een scherp oog voor innovatieve producten, is succesvol in zijn wereld, werkt ijverig en vertrouwt en gelooft in wat hij verkoopt. Bovendien heeft hij veel kennis van de lokale markt, wat deze samenwerking, samen met de andere factoren die ik noemde, vanaf het begin veelbelovend maakte.’  

Het voordeel voor klanten

‘Wat levert deze samenwerking klanten op? Elk bedrijf, groot of klein, heeft effectieve e-mailbeveiliging nodig. Phishing, BEC, ransomware, malware en andere geavanceerde aanvallen evolueren voortdurend en worden steeds moeilijker te detecteren. Wat onderscheidt ons als Perception Point van de vele andere aanbieders? We beschermen niet alleen de e-mailomgeving, maar ook Microsoft 365 of Google Workspace. Beide omgevingen zijn niet inherent veilig, in tegenstelling tot wat velen denken. Dit betekent dat als je geen geavanceerde beschermlaag rond deze werkomgevingen aanbrengt, je omgeving kwetsbaar is, en hackers weten dit. Klanten van Perception Point ontvangen ook een volledig beheerde 24×7 Incident Response-service die alle incidenten beheert en detectie-engines optimaliseert, waardoor de druk op de middelen van het SOC-team drastisch wordt verminderd.’ 

Oplossing 1: e-mailbeveiliging 

 David: ‘E-mail is nog steeds aanvalsvector nummer één. Als de e-mailbeveiliging niet op orde is, hebben hackers snel vrij spel om via uw e-mailomgeving toegang te krijgen tot de organisatie. Deze inbreuken, die of direct zichtbaar of soms maandenlang onzichtbaar zijn, geven de cybercrimineel de tijd om rustig door alle beschikbare gegevens te bladeren en de inloggegevens van gebruikers te gebruiken voor andere snode activiteiten. Analisten zeggen dat maar liefst 91% van de cyberaanvallen plaatsvindt via onvoldoende beveiligde e-mail. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer e-mail is beveiligd, maar met licht verouderde oplossingen. Business Email Compromise (BEC), een vorm van fraude waarbij cybercriminelen zich voordoen als iemand anders in een aangepaste e-mail om geld of gevoelige bedrijfsinformatie te stelen, is in opkomst. Dit soort fraude is moeilijk voor e-mailbeveiligingsoplossingen omdat er geen kwaadaardige payload in zit.’  

‘Perception Point is in staat om deze AI-gebaseerde e-mails te detecteren door ook AI te gebruiken. Naast deze technologie bieden wij een geavanceerd incident response team dat 24/7, 365 dagen per jaar beschikbaar is. Ze doen twee basisdingen voor uw bedrijf. Ten eerste ondernemen ze proactieve actie, wat betekent dat wanneer een e-mail als verdacht wordt gemarkeerd, ze deze persoonlijk beoordelen. En dan nemen ze per e-mail een individuele beslissing over de benodigde actie, zoals het volledig verwijderen van zo’n e-mail van de server. Uiteraard gebeurt alles in samenspraak met de klant.’  

Oplossing 2: browsen beveiligen  

‘Ten tweede’, legt David uit, ‘wordt er veel aandacht besteed aan de risico’s van browsen tijdens het werk. Uit onderzoek blijkt dat we ongeveer 80% van onze tijd op internet doorbrengen. Het is dus belangrijk om ook deze omgeving optimaal te beschermen. Dit doen we door een extra beschermingslaag, in de vorm van een extensie, toe te voegen aan je bestaande browser. Deze laag heeft een drieledig doel. Ten eerste: als iemand toegang wil tot een bepaalde bedrijfsapplicatie, maar deze persoon heeft niet de aangewezen add-on, dan is het voor hem niet mogelijk om te browsen. Dit filtert kwaadwillende personen uit. Ten tweede: alle URL’s waarnaar wordt gesurft, worden dynamisch gescand op kwaadaardige berichten, waaronder phishing en malware.  Als derde beveiligingsmaatregel geven we gevoelige informatie een gebruikers-ID-nummer, waardoor het altijd herkenbaar is op welke pc het zichtbaar was. Dus als iemand bijvoorbeeld een foto maakt terwijl deze gegevens niet op die manier gedeeld hadden mogen worden, is dat te herleiden naar de persoon die het heeft gedaan. Verder kunnen we preventieve printblokkades of een verbod op het uploaden van documenten instellen.’  

Oplossing 3: het bestandsbeheersysteem beschermen  

‘Tot slot beschermen we ook het bestandsbeheersysteem, zoals SharePoint in Microsoft of Google Drive in Google Workspace, door elke keer dat iemand een bestand deelt of downloadt, binnen enkele seconden grondig te scannen.’  

Perception Point en DataRely: een onverwoestbare combinatie  

‘De producten van Perception Point zijn SaaS-gebaseerd en binnen enkele minuten te activeren. Bovendien bieden we, met de hoogste detectienauwkeurigheid op de markt, ook servicetegoeden als het percentage fout-positieven hoger is dan 0,01%’,  Als dat geen vertrouwen wekt, dan weet ik het ook niet meer’, lacht David. 

Heb je vragen? Neem contact op

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?
Hoe kunnen we je helpen?